Це були перші змагання семикласників з бігу по пересіченій місцевості, однак вона не хотіла бігти. Дівчина готувалася до цієї події, втім боялася виступити невдало. Проте вона почала забіг разом з усіма. Один за одним бігуни долали двохмильну дистанцію і перетинали фінішну пряму, усі, за винятком неохочої бігунки. Нарешті мати, яка чекала, коли фінішує її дочка, побачила вдалині самотню фігуру. Вона підійшла до фінішної лінії, приготувавшись утішати розчаровану учасницю змагання. Натомість молода бігунка, побачивши свою матір, вигукнула: “Це було неймовірно!”

Що неймовірного у тому, щоб фінішувати останньою? Фінішувати! Дівчина спробувала дещо складне і досягла мети! Писання вихваляє працьовитість, старанність і наполегливість.

В книзі Приповістей 12:24 сказано: “Роботяща рука пануватиме, а лінива даниною стане”. Далі написано: “Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде” (Пр. 14:23). Ці мудрі принципи можуть допомогти нам добре служити Богу.

У Божому плані для нас завжди міститься праця. Навіть до гріхопадіння Адам мав “порати [сад] та його доглядати” (Бут. 2:15). Будь-яка наша праця має виконуватись “від душі” (Кол. 3:23). Давайте діяти силою, яку Він нам дає, а результати залишимо Йому.