Згідно з дослідженням Barna Group у 2018 році, більшість американців не любить говорити про Бога. Тільки сім відсотків сказали, що регулярно обговорюють духовні питання. Віруючі в Америці не надто відрізняються. Лише тринадцять відсотків постійних відвідувачів церкви кажуть, що вони один раз в тиждень спілкуються на духовні теми.

Не дивно, що духовні бесіди занепадають. Говорити про Бога може бути небезпечно через поляризований політичний клімат та ймовірність розриву в стосунках, спричиненого незгодою на необхідність змін у житті, на які може вказати духовна бесіда.

Однак настанови Божому народу в книзі Повторення Закону свідчать, що розмови про Бога можуть бути невід’ємною частиною повсякденного життя. Божий народ мав запам’ятовувати Божі слова і поміщати їх у видних місцях. Згідно з законом, розмовляти з дітьми про Божі настанови для життя треба, “коли ти сидітимеш у домі своєму, і коли ходитимеш дорогою, і коли лежатимеш, і коли вставатимеш” (Повт. 11:19).

Бог закликає нас до бесіди. Користуйтесь шансом, покладайтесь на Святого Духа і намагайтесь направляти свої повсякденні розмови до актуальних тем. Бог благословить наші громади, якщо ми говоритимемо про Його слова і виконуватимемо їх.