Під час підготовки Ксав’єра до першої співбесіди мій чоловік Алан дав нашому сину пачку листівок з подякою, аби він розіслав їх після зустрічі з потенційними роботодавцями. Тоді Алан, ґрунтуючись на багаторічному власному досвіді менеджера, вдавав інтерв’юера і задавав Ксав’єру питання. Після рольової гри наш син поклав у папку декілька копій свого резюме. Він усміхнувся, коли Алан нагадав йому про листівки. “Я знаю, – сказав він, – що листівка зі щирою подякою вирізнить мене з-посеред усіх інших претендентів”.

Коли менеджер наймав Ксав’єра, він висловив вдячність за листівку з подякою, яку вперше отримав за багато років.

Подяка має довготривалий ефект. В книзі Псалмів були збережені щирі молитви і вдячне поклоніння псалмоспівців. В книзі міститься сто п’ятдесят псалмів, однак саме ці два вірші передають особливе послання вдячності: “Хвалитиму Господа усім серцем своїм, розповім про всі чуда Твої! Я буду радіти, і тішитись буду Тобою, і буду виспівувати Ймення Твоє, о Всевишній” (Пс. 9:2-3).

Ми ніколи не зможемо висловити повну вдячність за всі Божі чуда. Однак ми можемо почати зі щирої подяки у наших молитвах. Ми можемо прагнути до життя вдячного поклоніння, прославляючи Бога та усвідомлюючи все, що Він зробив і обіцяє зробити.