Десять тисяч годин. За словами Малкольма Гладуелла, саме стільки потрібно часу, щоб досягти майстерності у будь-якій сфері. Навіть найвеличнішим митцям і музикантам усіх часів було недостатньо мати лише великий талант, аби досягти професійного рівня, якого вони зрештою досягли. Вони мали кожен день практикуватися у своєму ремеслі.

Як би це дивно не звучало, однак, навчаючись жити у силі Святого Духа, ми також потребуємо подібного мислення. У Посланні до галатів апостол Павло закликає церкву бути відділеною для Бога. Однак він пояснив, що цього неможливо досягти лише виконанням переліку правил. Ми натомість закликані ходити зі Святим Духом. Грецький термін, вжитий Павлом для слова “ходіть” у Посланні до галатів 5:16, буквально означає ходити навколо чогось або подорожувати. Отже, для апостола Павла ходити з Духом означало щодня подорожувати з Ним, а не просто одноразове відчуття Його сили.

Молімося за щоденне сповнення Духом, за прийняття Його праці, в той час як Він наставляє, направляє, утішає нас і просто перебуває з нами. Якщо “дух [нас] провадить” (в. 18), ми все краще і краще будемо чути Його голос і слідувати за Ним. Святий Дух, я хочу перебувати з Тобою сьогодні і кожного дня!