Під час прогулянок письменник Мартін Лерд часто зустрічав чоловіка з чотирма Керрі-блю-тер’єрами. Три собаки бігали всюди, а одна залишалася біля свого господаря, бігаючи маленькими кругами. Коли Лерд нарешті зупинився і запитав про цю дивну поведінку, господар пояснив, що це рятувальна собака, яка більшість свого життя провела зачиненою в клітці. Тер’єр продовжував бігати кругами, наче перебував у тісній клітці.

Святе Письмо показує, що ми у пастці та безнадійні, допоки Бог не звільнить нас. Псалмоспівець оповідав про біль, завданий ворогом, про перебування у “пастках смертельних” і про “тенета шеолу”, які його “оточили” (Пс. 17:5-6). Оточений і закований він звернувся до Бога по допомогу (в. 7). І Господь з громоподібною силою “простяг з висоти Свою руку” та “узяв” його (в. 17).

Бог може це зробити і для нас. Він може розірвати ланцюги і звільнити нас від тісних кліток. Він може дарувати нам свободу і вивести нас “на місце розлоге” (в. 20). Шкода, якщо ми продовжуємо бігати маленькими кругами, наче досі перебуваємо в старих в’язницях. Нехай завдяки Його силі ми більше не будемо обмежені страхом, соромом чи утиском. Бог звільнив нас від цих кліток смерті. Ми можемо бігти вільно.