Відвідайте будь-яке родео з верховою їздою та арканом, і ви побачите їх – учасників змагання з чотирма пальцями на одній руці та з випуклістю замість великого пальця. У цьому спорті це звична травма. Великий палець опиняється між мотузкою з одного боку і великим биком з іншого, що зазвичай призводить до втрати пальця. Ця травма не означає завершення кар’єри, проте відсутність великого пальця багато що змінює. Спробуйте почистити зуби, застібнути ґудзик на сорочці, розчесати волосся, зашнурувати черевик або навіть поїсти, не використовуючи великий палець. Цей на вигляд незначний член тіла відіграє велику роль.

Апостол Павло вказує на схожу ситуацію в церкві. Ті, хто малопомітний і менш промовистий, іноді чують від інших: “Ти мені непотрібний” (1 Кор. 12:21). Зазвичай це не кажуть вголос, втім іноді трапляється і таке.

Бог закликає нас однаково турбуватися один про одного і однаково поважати один одного (в. 25). Кожен із нас є членом Тіла Христа (в. 27), незалежно від отриманих дарів. Ми потребуємо один одного. Дехто з нас, так би мовити, очима і вухами, а дехто – великими пальцями. Втім кожен із нас відіграє в Тілі Христа важливу роль, іноді більшу, ніж здається на перший погляд.