Цундоку. Ось слово, якого мені завжди не вистачало! Це японський термін, що означає купу книг на столику біля ліжка, які потрібно прочитати. Книги дозволяють пізнавати щось нове або опинятися в іншому часі чи в іншому місці, і я прагну пізнавати радість та думки, що містяться на їхніх сторінках. Тому така купа книг є і у мене.

Ідея, що у книзі можна віднайти радість і допомогу, ще більш правдива стосовно Книги книг – Біблії. Бог у Своїй настанові Ісусу Навину, новопризначеному лідеру Ізраїля, який мав ввести народ в Обіцяний Край, заохочує його заглиблюватися у Писання (Єг. 1:8).

Знаючи про майбутні труднощі, Бог запевнив Ісуса Навина: “Я… буду з тобою” (в. 5). Його допомога прийде зокрема через покірність Ісуса Навина Божим заповідям. Отже, Бог йому наказав: “Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній” (в. 8). В Ісуса Навина була книга Закону, однак він мав її регулярно вивчати, аби розуміти, Ким є Бог і яка Його воля для народу.

А вам сьогодні потрібні настанови, істини або підбадьорення? Приділяючи час для читання Біблії, виконуючи її та знаходячи у ній підкріплення, ми можемо насолодитися змістом її сторінок (2 Тим. 3:16).