Джексон з самого дитинства мріяв стати “морським котиком” Військово-морських сил США. Це бажання вимагало багаторічної фізичної дисципліни та самопожертви. Врешті він стикнувся з виснажливою перевіркою сили і витривалості, в тому числі з тим, що курсанти називають “пекельним тижнем”.

Джексон фізично був нездатним завершити виснажливе тренування, тому неохоче вдарив у дзвін, щоб сповістити командиру та іншим курсантам про своє рішення припинити навчання. Більшість сприйняла б це за провал. Попри надзвичайне розчарування Джексон пізніше зміг побачити в своєму армійському провалі підготовку до роботи, якій присвятив життя.

Апостол Петро також зазнав невдачі. Він сміливо заявив, що залишиться вірним Ісусу навіть перед обличчям в’язниці або смерті (Лк. 22:33). Однак пізніше гірко плакав через те, що зрікся Ісуса (вв. 60-62). Втім Божі плани виходили за межі падіння Петра. Ще до зречення Господь Ісус сказав йому: “І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, – і сили адові не переможуть її” (Мт. 16:18; дивіться також Лк. 22:31-32).

Ви намагаєтеся впоратися з невдачею, яка спонукає вас вважати себе недостойними або нездатними рухатися вперед? Не дозволяйте дзвонику невдачі сховати важливі Божі наміри стосовно вас.