Я під’їхала до дому, махаючи своїй сусідці Міріам та її маленькій дочці Елізабет. З роками Елізабет звикла до наших спонтанних розмов, які тривали довше за обіцяні “кілька хвилин” і переростали у молитовні зустрічі. Вона вилазила на дерево, яке росло у центрі подвір’я, гойдала ногами, сидячі на гілці, та займала себе чимось, поки я та її мати розмовляли. Трохи згодом Елізабет зістрибувала зі свого сідала і бігла до нас. Беручи нас за руки, вона посміхалася і співоче промовляла: “Час помолитися… знову ”. Навіть у ранньому віці Елізабет, схоже, розуміла, яку важливу роль відігравала молитва у нашій дружбі.

Закликавши віруючих “зміцнятися Господом та могутністю сили Його” (Еф. 6:10), апостол Павло зосередив увагу на важливій ролі постійної молитви. Він описав озброєння, яке потрібне Божому народу під час духовного ходіння з Господом, Який надає захист, розпізнання та впевненість у Його істині (вв. 11-17). Апостол підкреслив, що ця Богом дана сила походить зі свідомого занурення у життєдайний дар молитви (вв. 18-20).

Бог чує і турбується про наші проблеми, неважливо, чи сказані вони вголос, у тихому риданні або приховані у пораненому серці. Він завжди готовий зміцнити нас Своєю силою, закликаючи нас молитися знову, знову і знову.