Останнє, що Соня вирішила зробити у 53 роки – це залишити свій бізнес, свою країну і приєднатися до групи біженців, які шукали притулку на чужині. Після того, як бандити вбили її племінника і намагалися примусити її 17-річного сина приєднатися до них, Соня відчула, що втеча була єдиним варіантом порятунку. “Я молилася Богу… що зроблю усе необхідне, – пояснила Соня. – Я зроблю будь-що, аби я та мій син не померли від голоду… Краще він буде страждати тут, ніж закінчить життя в мішку або в каналі”.

Чи містить Біблія послання для Соні, її сина та багатьох інших людей, які зазнали несправедливості чи спустошення? Коли Іван Христитель оголосив про прибуття Ісуса, він сповістив добру звістку для Соні, для нас і для всього світу: “Готуйте дорогу для Господа” (Лк. 3:4). Він твердив, що по прибутті Ісуса Бог принесе могутній і цілковитий порятунок. Біблійним терміном для цього порятунку є спасіння.

Спасіння охоплює зцілення наших грішних сердець та порятунок від усякого зла, що здійсниться одного дня. Божа праця, яка змінює життя, стосується кожної людської системи і доступна кожній людині. “Кожна людина побачить Боже спасіння”, – сказав Іван (в. 6).

Якого б зла ми не зазнали, смерть і воскресіння Христа запевняють, що ми побачимо Боже спасіння. Одного дня ми відчуємо Його остаточний порятунок.