У суботу пополудні ми з родиною вирішили пообідати в місцевому ресторані. В той час як офіціант викладав на стіл хрустку картоплю фрі і товсті бургери, мій чоловік подивився на нього і запитав, як його звати. Потім він додав: “Ми в родині молимося перед їжею. Можливо, у вас є прохання, за яке ми також могли б помолитися?” Аллен (так звали офіціанта) здивовано і схвильовано подивився на нас. Після короткої паузи офіціант сказав, що тимчасово мешкає у свого друга, його машина щойно зламалася, і він перебуває в розпачі.

Мій чоловік тихо попросив Бога, аби Господь забезпечив Аллена усім необхідним і показав йому Свою любов, а я подумала про те, як наша посередницька молитва схожа на заступництво Святого Духа за нас перед Богом. У моменти найбільшої потреби, коли ми розуміємо, що нездатні самостійно впоратися з життєвими труднощами, коли ми не знаємо, що сказати Богу, “Дух… заступається за святих” (Рим. 8:27). Що саме каже Дух – лишається таємницею, однак ми знаємо, що Його слова завжди узгоджуються з Божою волею для нашого життя.

Наступного разу, молячись за Боже керівництво, забезпечення і захист у чийомусь житті, згадайте, що ваші духовні потреби також принесені до Бога, Який знає ваше ім’я і турбується про ваші проблеми.