За Божим задумом наш син Кофі народився в п’ятницю, і саме це означає його ім’я – “хлопчик, народжений в п’ятницю”. Ми назвали його на честь нашого друга з Гани, пастора, єдиний син якого помер. Він постійно молиться за нашого Кофі, і ми це дуже цінуємо.

Дуже легко упустити значення імені, якщо не знаєш історію, яка за ним криється. В 3-му розділі Євангелії від Луки міститься дивовижна деталь про ім’я одного з предків Йосипа. Родовід Йосипа веде до Адама і навіть до Бога (в. 38). У вірші 31 сказано: “Сина Натанового, сина Давидового”. Натан? Цікаво. В 1 Хронік 3:5 ми дізнаємось, що Натана народила Вірсавія.

Чи не випадково Давид назвав сина Вірсавії Натаном? Згадаймо історію. Вірсавія ніколи не мала бути дружиною Давида. Інший Натан, пророк, сміливо обвинуватив царя у зловживанні владою стосовно Вірсавії та у вбивстві її чоловіка (дивіться 2 Сам. 12).

Давид прийняв рішучий докір пророка і покаявся у своїх жахливих вчинках. Трохи згодом він назвав свого сина Натаном. Як це символічно, що ним був син Вірсавії та один з прабатьків Йосипа, земного батька Ісуса (Лк. 3:23).

У Біблії ми знову і знову бачимо, як Божа благодать вплітається в усе, навіть в непримітне ім’я в родоводі, який рідко читають. Божа благодать усюди.