“Я вірю в Ісуса. Він мій Спаситель, і я не боюся смерті”, – сказала сину перед своєю смертю Барбара Буш, дружина колишнього президента США Джорджа Г. У. Буша. Це дивовижне і впевнене твердження свідчить про сильну і глибоко вкорінену віру. Навіть перед смертю вона відчувала Божий дар миру, який походить від пізнання Господа Ісуса Христа.

Семен, який жив у Єрусалимі в першому столітті, також завдяки Ісусу відчув глибокий мир. Він за спонукою Святого Духа прийшов у храм, коли Марія і Йосип принесли туди Ісуса, щоб поставити Його перед Господом і принести відповідну жертву, як написано у Законі. Про Семена відомо небагато, втім, за словами Луки, він був чоловіком праведним і благочестивим, який з нетерпінням чекав на прихід Месії, і “Святий Дух був на ньому” (Лк. 2:25). Однак Семен не відчув “шалом” (мир), глибоке відчуття повноти, допоки не побачив Ісуса.

Тримаючи Немовля на руках, Семен виголосив гімн хвали, в якому висловив цілковите задоволення в Бозі: “Нині відпускаєш раба Свого… із миром, бо побачили очі мої Спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами” (вв. 29-31). Він відчув мир, тому що побачив майбутню надію для всього світу.

Згадуючи життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа, будемо і ми радіти Божому дару миру.