Коли у Великобританії зросла кількість злочинів з використанням холодної зброї, в Британському центрі металообробки виникла ідея. Співпрацюючи з місцевою поліцією, центр спорудив і розмістив по всій країні двісті сейфів та провів кампанію за амністію. Було анонімно віддано сто тисяч ножів, деякі ще з кров’ю на лезах. Ці ножі доправили митцю Альфі Бредлі, і він їх затупив. Деякі ножі містили імена молодих жертв з посланнями каяття від колишніх злочинців. Потім з усіх 100 000 ножових знарядь створили скульптуру ангела зі сталевими крилами висотою у двадцять сім футів.

Стоячи перед “Ножовим ангелом”, я подумав, скільком тисячам ран запобігло існування цієї скульптури. Я також подумав про пророче видіння нового неба і нової землі (Іс. 65:17), місця, де діти не помиратимуть (в. 20) і не зростатимуть серед злочинності та бідності (вв. 22-23); де більше не вбиватимуть ножами, тому що всі мечі переплавлені на знаряддя праці (Іс. 2:4).

Цей новий світ ще не настав, однак ми молимося і служимо Богу, допоки він не настане (Мт. 6:10). Скульптура з ножів надає проблиск обіцяного Богом майбутнього. Мечі стають плугами. Зброя перетворюється на витвори мистецтва. Які ще проєкти можна створити, аби хоч трохи відобразити обіцяне майбутнє?