Минулого літа косатка на ім’я Талква народила дитинча. Популяція косаток перебувала на межі вимирання і новонароджене маля було їхньою надією на збереження. Однак воно прожило менше години. У прояві скорботи, за якою спостерігали люди зі всього світу, Талква сімнадцять днів не відпускала мертве маля, штовхаючи його у холодних водах Тихого океану.

Віруючі в Ісуса Христа іноді не знають, що робити зі своїм горем. Можливо, ми боїмося, що наш смуток може вважатися втратою надії. Однак Святе Письмо містить багато прикладів, коли люди у горі кликали до Бога. Плач і надія можуть разом відображати належну реакцію.

Книга Плач Єремії складається з п’яти поем, які висловлюють скорботу народу, що втратив свою батьківщину. За ним полювали вороги, і він вже був при смерті (Плач 3:52-54); він плаче і звертається до Бога, просячи відновлення справедливості (Плач 3:64). Люди кличуть до Бога не через втрату надії, а через віру в те, що Бог їх чує. Коли народ кличе до Бога, Господь до нього наближається (Плач 3:57).

Немає нічого поганого в тому, щоб оплакувати втрати у світі чи у житті. Бог завжди чує, і можете не сумніватися, що Він погляне з небес і побачить вас.