Молодий чоловік став капітаном команди. Тепер професійною спортивною командою керувала тиха і зовсім юна людина. Перша прес-конференція юнака була жахливою. Він постійно передавав слово інструктору і гравцям команди, бурмотівши тільки шаблонні фрази про намагання робити свою справу. В наступному сезоні команда виступила невдало і молодого капітана звільнили. Він не усвідомив, що його наділили владою керувати, а, можливо, і ніколи не вірив у свої сили.

Через свої невдачі Саул “малий був в очах своїх” (1 Сам. 15:17), що досить дивно для людини з таким великим зростом, як у нього. Він справді був на голову вищий за всіх інших людей (1 Сам. 9:2). Однак він сприймав себе зовсім по-іншому. Його дії свідчать про намагання здобути схвалення народу. Саул не до кінця усвідомив, що його обрав Бог, а не народ, і що саме Він доручив йому цю місію.

Помилку Саула робить кожна людина, яка забуває, що вона створена за Божим образом, аби відображати Його правління і припиняти зловживання людською владою, яке шкодить світу. Задля цього нам потрібно повернутися до Бога, дозволити Небесному Отцю оточити нас Своєю любов’ю і сповнити Святим Духом. А потім довіритися Ісусу Христу і почати виконувати Його волю.