Вони були приголомшені. Саме так можна описати реакцію людей під час церемонії вручення дипломів 2019 року в Морхаус-коледжі (штат Джорджія). Перший виступаючий оголосив, що його сім’я жертвує кілька мільйонів доларів, щоб погасити борги всіх випускників. Приголомшені випускники, один з яких заборгував цілих сто тисяч доларів, плакали і вигукували від радості.

Більшість із нас на власному досвіді знають, що значить бути боржником. Ми повинні платити за будинки, машини, освіту, медичне обслуговування і багато чого іншого. Але нам також відомо і чудове почуття полегшення, яке приходить, коли борг виплачений.

Сказавши, що Ісус є “Свідок вірний, Первенець з мертвих і Владика земних царів”, апостол Іван благоговійно визнав Його спокутну працю: “Йому, що нас полюбив і кров’ю Своєю обмив нас від наших гріхів… слава та сила на вічні віки!” (Об. 1:5-6). Ці слова мають глибоке значення. Добра звістка про те, що смерть Ісуса Христа звільняє нас від кари за наші гріховні бажання та вчинки, набагато краща за неочікуване оголошення для випускників згаданого вище коледжу. Оскільки борг сплачений, віруючі в Ісуса Христа отримують прощення і стають частиною Божої царської родини (в. 6). Це найкраща добра звістка!