“Ніколи не здавайтеся. Спонукайте інших усміхатися. Ви дивовижні. Важливо, куди ви йдете, а не звідки ви прийшли”. Ці та інші вислови, написані на бананах, школярі з Вірджинії-Біч знайшли у кафетерії. Завідувачка кафетерію Стейсі Труман вирішила написати підбадьорливі слова на бананах, які діти прозвали “бананами, що говорять”.

Цей прояв турботи нагадує мені про доброту Варнави до “духовних дітей” у стародавньому місті Антіохії (Дії 11:22-24). Цей чоловік відомий нам своєю здатністю надихати людей. Будучи доброю людиною, сповненою віри і Святого Духа, Варнава заохочував нових віруючих “серцем рішучим триматися Господа” (в. 23). Уявляю, як він казав тим, кому хотів допомогти: “Продовжуйте молитися. Довіряйте Господу. Якщо життя важке, тримайтеся Бога”.

Новонавернені, як діти, потребують багато підбадьорення. У них величезний потенціал. Вони починають дізнаватися, на що здатні. Іноді вони не до кінця розуміють, що Бог хоче в них і через них зробити, і ворог щосили намагається завадити процвітанню їхньої віри.

Ті, хто вже тривалий час перебуває з Ісусом, розуміють, наскільки важким може бути слідування за Господом. Нехай кожен із нас буде здатен підбадьорювати та отримувати підбадьорення, в той час як Божий Дух направляє нас і нагадує про духовну істину.