“Ми в бібліотеці і бачимо, як ззовні палає!” Вона була налякана. Це відчувалося в її голосі. Ми знали її голос – голос нашої дочки. Водночас ми знали, що територія коледжу була найбільш безпечним місцем для неї та майже 3000 інших студентів. У 2018 році пожежа “Вулсі” поширилася значно швидше, ніж будь-хто очікував, особливо пожежники. Рекордна спека і посушливі умови Каліфорнійського каньйону призвели до того, що кількох іскор було досить, щоб пожежа охопила площу в сорок тисяч гектарів. Було знищено понад півтори тисячі будівель і загинули три особи. На фотографіях, зроблених після приборкання вогню, зазвичай рослинна місцевість нагадувала неродючу поверхню Місяця.

Апостол Яків у своєму посланні згадує маленькі речі, які мають потужну дію: вуздечки для коней та стерна кораблів (Як. 3:3-4). Хоча ці приклади нам зрозумілі, вони дещо віддалені від нас. Однак Яків також говорить про близьку нам річ, яка є у кожної людини – язик. Істини цього розділу стосуються кожного з нас, хоча він і направлений передусім до вчителів (в. 1). Маленький язик може призводити до катастрофічних наслідків.

Наші маленькі язики є дуже сильним знаряддям, однак Бог значно могутніший. Його щоденна допомога дає нам силу контролювати свої слова.