Чим ближче член королівської родини перебуває до престолу, тим більше про нього говорять у суспільстві. Про інших майже не згадують. У британській королівській родині на престол претендує майже 60 людей. Одним із них є лорд Фредерік Віндзор, який є 49-им у черзі на престол. Він не перебуває в центрі уваги, а веде тихе життя. Лорд працює фінансовим аналітиком, однак не вважається “працюючим членом королівської родини” – одним із тих, кому платять за представництво королівської родини.

Натан, син Давида (2 Сам. 5:14), є ще одним царським представником, який перебував поза увагою громадськості. Про нього відомо небагато. Родовід Ісуса Христа в Євангелії від Матвія містить згадку про Соломона (Мт. 1:6), але родовід в Євангелії від Луки, який багато дослідників вважають родоводом Марії, містить ім’я Натана (Лк. 3:31). Хоча він і не царював, проте відігравав роль у Божому вічному Царстві.

Ми, віруючі в Христа, також є членами царської родини. Апостол Іван написав, що Бог дав нам “владу… дітьми Божими стати” (Ів. 1:12). Навіть якщо ми не в центрі уваги, ми все одно діти Царя! Бог кожного з нас вважає достатньо важливим, щоб представляти Його на землі, а потім царювати з Ним у вічності (2 Тим. 2:11-13). Хоча ми, як і Натан, не носимо земну корону, однак все одно відіграємо роль у Божому Царстві.