Голосовий пристрій Amazon Alexa має цікаву функцію. Що б ви не попросили його зробити, яку б інформацію не запитали, одна проста фраза “Зітри все, що я сьогодні сказав” видаляє все начисто, немов цього ніколи не було. Шкода, що наше життя не має такої функції. Інакше ми могли б дати лише команду, і зникло б усе – кожне погане слово, кожний ганебний вчинок, кожна мить, яку ми бажаємо забути.

Втім є добра новина. Бог кожному з нас пропонує новий початок. Він не просто викреслює наші помилки чи погану поведінку. Він проникає значно глибше. Бог дає прощення, глибинне зцілення, яке нас змінює та оновлює. “Навернися ж до Мене, тебе-бо Я викупив” (Іс. 44:22). Бог виявив до Ізраїля велике милосердя, навіть попри його бунт і непокору. “Провини твої постирав Я, мов хмару, і немов мряку гріхи твої, навернися ж до Мене, тебе бо Я викупив!” (в. 22). Бог узяв увесь сором та всі невдачі народу і видалив їх Своєю благодаттю.

Бог зробить те ж саме з нашими гріхами і промахами. Немає такої помилки, яку Він не міг би виправити, такої рани, яку Він би не зцілив. Божа милість виліковує найболючіші виразки нашої душі, навіть ті, які ми довго приховували. Його милість очищає всі наші провини і змиває будь-який жаль.