Богу подобається використовувати людей, якими нехтує світ. Вільям Кері зростав у маленькому селі в 1700-х роках і отримав незначну шкільну освіту. Торгівля, якою він займався, не принесла успіху – він жив у бідності. Однак Бог сповнив його бажанням звіщати Євангелію і покликав бути місіонером. Кері вивчив грецьку мову, іврит, латинь і вперше переклав Новий Завіт на бенгальську мову. Тепер його називають “батьком сучасних місій”. У листі до племінника Кері так про себе сказав: “Я можу вперто працювати і бути наполегливим”.

Якщо Бог закликає нас до праці, то Він дає нам і силу це зробити попри наші обмеження. В книзі Суддів 6:12 розповідається про те, як Гедеону з’явився ангел Господній і промовив до нього: “Господь з тобою, хоробрий муже!” Ангел закликав його врятувати Ізраїля від мідіянітян, які спустошували міста і врожай. Однак Гедеон, який не здобув звання “хороброго мужа”, смиренно відповів: “Чим я спасу Ізраїля? …я наймолодший у домі батька свого” (в. 15). Втім Бог все одно використав Гедеона для порятунку Свого народу.

Ключ до успіху Гедеона полягав у словах: “Господь з тобою” (в. 12). Якщо ми смиренно ходимо зі Спасителем і покладаємось на Його силу, Він допоможе нам зробити те, що можна зробити лише завдяки Йому.