Коли чоловік, якого прозивали “Тато Джон”, дізнався, що у нього неоперабельний рак, він та його дружина Керол відчули Боже покликання оповідати про перебіг хвороби онлайн. Вірячи, що Бог може діяти через їхню неміч, вони два роки ділилися моментами радості та своїм смутком і болем.

А потім Керол написала, що її чоловік “пішов до простягнутих рук Ісуса”. На це повідомлення відгукнулися сотні людей, дякуючи за їхню відкритість. Одна людина зазначила, що було корисно почути про вмирання з християнської точки зору, тому що колись “ми всі помремо”. Інша жінка сказала, що, хоча ніколи особисто не зустрічалася з подружжям, вона просто не може висловити, наскільки підбадьорливим для неї було їхнє свідоцтво довіри Богу.

Тато Джон іноді відчував нестерпний біль, однак він та Керол продовжували оповідати про себе, показуючи, як Бог їх підтримував. Вони знали, що їхнє свідоцтво принесе плід для Бога, нагадуючи про слова Павла, які він писав Тимофію під час свого страждання: “Бо знаю, в Кого я ввірував та впевнився, що має Він силу заховати на той день заставу мою” (2 Тим. 1:12).

Бог може використати навіть смерть близької людини, аби зміцнити нашу віру в Нього (а також віру інших) через благодать, яку ми отримуємо в Ісусі Христі (в. 9). Якщо ви зазнаєте страждань і труднощів, знайте, що Він може дарувати втіху і мир.