Моя подруга Еллен нараховує заробітну плату в аудиторській фірмі. Може здатися, що ця робота нескладна, однак іноді роботодавці несвоєчасно надають необхідну інформацію. Через це Еллен часто працює понаднормово, аби працівники без затримки отримали заробітну плату. Вона це робить з міркувань турботи про родини, які саме завдяки цим грошам можуть придбати продукти, ліки і сплатити за житло.

Співчутливий підхід Еллен до своєї роботи нагадує мені про Господа Ісуса. Під час Свого земного служіння Він допомагав людям навіть у незручний для Нього час. Наприклад, почувши про смерть Івана Хрестителя, Ісус Христос хотів побути на самоті, тому відплив на човні у пошуку пустинного місця (Мт. 14:13). Можливо, Він хотів оплакати Свого родича і помолитися у Своїй печалі.

Однак була проблема. За Ним невідступно йшов натовп людей з різними фізичними потребами. Звичайно, легше було відіслати людей, однак, “як вийшов Ісус, Він побачив багато народу, – і змилосердивсь над ними, і їхніх слабих уздоровив” (в. 14).

Хоча навчати людей і зціляти їхні хвороби було покликанням Ісуса під час Його земного служіння, Його співчуття суттєво впливало на виконання Ним цих обов’язків. Нехай Господь допоможе нам побачити Його співчуття в нашому житті і дасть нам силу нести його іншим.