Нещодавно я виявив диво анаморфного мистецтва. Анаморфну скульптуру (на перший погляд беззмістовну) можна побачити, лише якщо подивитися на неї з належного кута. На одному витворі мистецтва низка вертикальних палиць зображує обличчя відомого лідера. На іншому безліч канатів перетворюються на обриси слона. Ще одна скульптура, зроблена з сотень чорних крапок, підвішених на дроті, стає жіночим оком, якщо на неї правильно подивитися. На витвір анаморфного мистецтва треба дивитися з різних кутів, допоки не відобразиться його зміст.

Іноді Біблію з її тисячами історій і поем складно зрозуміти. Однак дивіться на неї з різних кутів і розмірковуйте над прочитаним.

Такими є притчі Христа. Ті, хто над ними розмірковує, отримують “очі, щоб побачити” їхнє значення (Мт. 13:10-16). Павло закликав Тимофія розмірковувати над його словами, щоб Бог давав йому розуміння (2 Тим. 2:7). В Псалмі 118 неодноразово говориться, як роздуми над Писанням приносять мудрість і розуміння, відкриваючи очі, щоб побачити його значення (Пс. 118:18, 97-99).

А що ви скажете про ідею поміркувати над будь-якою з притч Христа протягом тижня або прочитати ціле Євангеліє за один присід? Приділіть час спогляданню вірша з усіх кутів зору. Заглиблюйтеся. Розуміння Біблії приходить від роздумів над нею.

О, Боже, дай мені очі, щоб побачити.