Побачивши фотографію, я щиро розсміявся. В очікуванні на папу Римського натовп стояв на Мексиканському авеню, розмахуючи прапорами і розкидаючи конфетті. Десь посеред вулиці з’явилося цуценя, і, схоже, вважало, що так радісно вітали саме його. Так! Кожному б собаці такий день, і він має виглядати саме так.

Мило, коли в центрі уваги опиняється цуценя, втім перебирання на себе чужої слави може нас знищити. Давид про це знав і тому відмовився пити воду, яку йому, ризикуючи власним життям, принесли його мужні воїни. Перед цим, відчуваючи ностальгію, він промовив, що було б чудово, якби хтось сходив за водою до віфлеємської криниці. Троє з його воїнів сприйняли його слова буквально. Вони прорвалися крізь ворожі загони, зачерпнули води і принесли її у свій стан. Їхня відданість приголомшила Давида, і він, відмовившись пити воду, “вилив її для Господа”, як питне приношення (2 Сам. 23:16).

Наша реакція на хвалу і пошану може багато чого розповісти про нас. Якщо хвала направлена до інших, особливо до Бога, стійте осторонь. Цей парад не для вас. Якщо хвалять саме вас, подякуйте цій людині, але всю хвалу воздайте Господу Ісусу Христу. Ця “вода” не для нас. Подякуйте і вилийте її перед Богом.