У Сан-Сальвадорі, столиці республіки Сальвадор, у самій середині міста знаходиться статуя Ісуса Христа. І хоч вона стоїть у центрі жвавого транспортного кільця, її можна легко побачити. Назва “Божественний Спаситель світу” передає благоговіння перед Його піднесеним статусом.

Назва скульптури підтверджує те, що сказано про Ісуса в Біблії (1 Ів. 4:14). Він є Той, Хто пропонує спасіння кожному. Ісус минає всі культурні перешкоди і приймає будь-яку щиру людину, яка хоче Його пізнати, незалежно від віку, освіти, расової приналежності, минулих гріхів або соціального статусу.

Апостол Павло, подорожуючи стародавнім світом, розповідав людям про життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа. Він звіщав благу звістку всім: політичним і релігійним лідерам, воїнам, юдеям, язичникам, чоловікам, жінкам та дітям. Павло пояснював, що людина може розпочати стосунки з Христом, визнавши “Ісуса за Господа” і повіривши, що Бог дійсно воскресив Його з мертвих (Рим. 10:9). Він казав: “Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений… кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений” (вв. 11, 13).

Ісус Христос – не віддалений образ, який треба шанувати. Він хоче вступити з нами в особисті стосунки через віру. Для цього нам потрібно побачити цінність Його спасіння і прагнути духовних взаємин із Ним.