Після святкової вечері в моєму домі кожен із присутніх відкрив святкові подарунки з цукерками та іграшками. Однак у подарунках було ще дещо – паперові корони для кожного з нас. Звичайно, ми їх наділи і з усмішками дивилися один на одного. У ту мить ми були царями і царицями, хоча нашим царством була лише вітальня із залишками їжі на столі.

Це нагадало мені біблійну обітницю, про яку я не так часто згадую. У майбутньому всі віруючі царюватимуть разом з Ісусом Христом. Про це апостол Павло пише в 6-му розділі 1-го Послання до коринтян: “Хіба ви не знаєте, що святі світ судитимуть?” (в. 2). Павло згадав про цей майбутній привілей, бо хотів надихнути віруючих до мирного вирішення земних суперечок. Деякі віруючі судилися один із одним і, як наслідок, псували репутацію інших віруючих.

Ми зможемо краще вирішувати конфлікти, якщо Святий Дух розвиватиме в нас самоконтроль, лагідність і терпіння. Коли Ісус повернеться на землю і довершить у нас працю Духа (1 Ів. 3:2-3), ми вже будемо готові стати “царями і священиками… [і] на землі царювати” (Об. 5:10). Пам’ятаймо про цю обітницю, яка сяє у Святому Письмі, наче діамант у золотій короні.