Коли двоє змучених і закопчених пожежників зайшли до ресторану поснідати, офіціантка впізнала в них чоловіків, про яких розповідалося в новинах, і зрозуміла, що ті всю ніч гасили пожежу на складі. Бажаючи виявити свою вдячність, вона написала на їхньому рахунку: “Я сама заплачу за ваш сніданок. Дякую… що служите іншим, що біжите в місця, звідки всі інші тікають… Спонукуючись вогнем і виявляючи сміливість, ви слугуєте справжнім прикладом”.

У Старому Завіті розповідається про сміливий вчинок трьох чоловіків – Шадраха, Мешаха і Авед-Неґо (Дан. 3). Відмовившись вклонитися перед ідолом вавилонського царя, вони відважно виявили свою любов до Бога. За таку непокору їх мали вкинути до вогняної печі. Втім чоловіки не відступили: “Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю! А якщо ні, нехай буде тобі, о царю, знане, що богам твоїм ми не служимо” (вв. 17-18).

Господь їх врятував і навіть ходив разом із ними у вогні (вв. 25-27). Попри важкі випробування і труднощі, у нас є запевнення в Божій присутності з нами. Він здатен нам допомогти.