“Тікав я від Нього ночами, днями”. Такими словами розпочинається відома поема англійського поета Френсіса Томпсона “Гонча небес”. Томпсон змальовує невпинні прагнення Ісуса знайти його, попри його спроби сховатися або навіть втекти від Бога. Зрештою, поет завершує свій твір словами: “Я Той, Кого ти шукав!”

Божа любов є основною темою Книги пророка Йони. Бог доручив пророку піти до жителів Ніневії (затятих ворогів Ізраїлю) і сказати їм про необхідність навернутися до Нього, натомість Йона “встав… щоб утекти… з-перед Господнього лиця” (Йона 1:3). Він поплив на кораблі в протилежному напрямку від Ніневії. Однак невдовзі здійнялася буря, і для порятунку екіпажу корабля Йону кинули в море, де його проковтнула велика риба (Йона 1:15–2:1).

У своїй чудовій поемі Йона розповів, як Бог його знайшов попри всі намагання пророка втекти від Нього. Опинившись у скруті та потребуючи порятунку, він в молитві звернувся до Бога і бажав прояву Його любові (Йона 2:3, 9). Бог відповів і врятував не лише Йону, але й ворожих ассирійців (Йона 3:10).

В обох поемах сказано, що інколи ми намагаємося тікати від Бога. Втім навіть тоді Господь Ісус любить нас і робить усе можливе, аби повернути нас до Себе (1 Ів. 1:9).