Отримавши інформацію про дзвінок від стурбованого громадянина до служби 911, поліцейський поїхав уздовж залізничних колій, вдивляючись у темряву, допоки не побачив автомобіль, що застряг посеред колії. Відеореєстратор у машині патрульного зафіксував моторошну сцену, в той час як поїзд невпинно наближався. “Поїзд їхав досить швидко, – сказав поліцейський, – від п’ятдесяти до вісімдесяти миль на годину”. Не роздумуючи ані секунди, поліцейський витяг із машини непритомного чоловіка всього за декілька секунд до того, як на неї налетів поїзд.

Святе Письмо зображує Бога таким, Який часто рятує саме в ту мить, коли здається, що шансів на порятунок вже немає. Опинившись у полоні в Єгипті і марніючи від неймовірного утиску, ізраїльтяни не бачили жодної можливості для порятунку. Натомість у книзі Вихід описується, як Бог дає їм надію: “Я справді бачив біду Свого народу, що в Єгипті, і почув його зойк… бо пізнав Я болі його” (Вих. 3:7). Бог не лише побачив, Він діяв. “Я зійшов, щоб визволити його” (в. 8). Бог врятував ізраїльтян від рабства. То був Божий порятунок.

Божий порятунок Ізраїлю відображає серце Господа і Його силу допомогти всім, хто перебуває в скруті. Бог допомагає тим, хто без Його порятунку приречений на загибель. Попри складність та жахливість наших обставин, погляньмо на Того, Хто любить рятувати.