У романі Льва Толстого “ Родинне щастя ” головні герої Сергій і Маша знайомляться, коли Маша ще юна та вразлива дівчина. Сергій старший за неї. Він підприємець, який багато подорожує та має ширше розуміння світу, ніж те, яке має Маша, живучи в сільській місцевості. Згодом вони закохуються один в одного й одружуються.

Вони оселяються в заміському будинку, однак Маші там стає нудно. Сергій, який її обожнює, організовує подорож до Санкт-Петербурга, де краса та чарівність Маші одразу привертає увагу оточуючих. Коли подружжя вже готується повертатися додому, до міста прибуває принц і бажає з нею зустрітися. Сергій розуміє, що може змусити Машу залишитися з ним, втім дає їй право вибору. Вона вирішує залишитися з принцом; її зрада розбиває Сергію серце.

Бог ніколи не змушує нас до вірності Собі. Через Свою любов до нас Він дає нам право вибору – залишитися з Ним або піти від Нього. Вперше ми приймаємо рішення залишитися з Ним, коли приймаємо Його Сина Ісуса Христа, як жертву за наш гріх (1 Ів. 4:9-10).

Залишимось ми вірними Богу чи дозволимо світу нас звабити? Життя Давида не було ідеальним, однак він часто писав про дотримання “доріг Господніх” і про добрі наслідки від цього (Пс. 17:22-25). Якщо наші рішення прославляють Бога, ми можемо відчути благословіння, про які писав Давид: до вірного Бог виявляє вірність.