На годиннику показувало 1:55 ночі. І хоч я почувалася втомленою від переписки, однак сну не було. Тоді я встала і почала шукати поради в інтернеті, що робити, аби заснути, натомість знайшла, що не треба робити: не вживати перед сном напої з кофеїном, не дрімати після обіду і не працювати пізно ввечері. Добре. Читаючи далі, я отримала пораду не сидіти “перед екраном” пізно ввечері. Ясно! Нічна переписка не була гарною ідеєю. Якщо мова йде про добрий відпочинок, варто знати, що не треба робити.

У Старому Завіті Бог дав правила, що не треба робити в суботу, аби мати гарний відпочинок. У Новому Завіті Ісус Христос запропонував дещо інше. Він закликав учнів до взаємин: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, – і Я вас заспокою!” (Мт. 11:28). У попередньому вірші Господь Ісус казав про Свої близькі взаємини з Небесним Отцем, Якого Він нам показав. Ми також можемо, як Ісус, постійно отримувати допомогу від Небесного Отця.

Нам необхідно уникати певних розваг, які можуть порушити наш сон, однак гарний відпочинок у Христі пов’язаний більше зі стосунками, ніж із дотриманням правил. Отже, я вимкнула свій планшет і поклала змучене серце на “подушку” запрошення Ісуса: “Прийдіть до Мене…”