Французький солдат, копаючи в пустелі траншею для укріплення захисних споруд військового табору, навіть гадки не мав, що в наступну мить виявить приголомшуючу знахідку. Викидаючи лопатою пісок, він раптом побачив камінь. І не просто камінь. То був Розетський камінь, на якому трьома мовами написані закони часів царя Птоломея V. Той камінь (який знаходиться тепер у Британському музеї) став однією з найвизначніших археологічних знахідок дев’ятнадцятого століття і допоміг розшифрувати таємниці давньоєгипетського письма – мову ієрогліфів.

Для багатьох із нас значна частина Святого Письма також оповита глибокою тайною. Втім, у ніч перед розп’яттям Господь Ісус пообіцяв учням послати Святого Духа, сказавши: “А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, – казатиме, і що має настати, – звістить вам” (Ів. 16:13). Святий Дух – це в певному сенсі наш небесний “Розетський камінь”, який проливає світло на істину, включаючи і ті істини, що стоять за таємницями Біблії.

Бог не обіцяв нам повне розуміння всього, що сказано у Святому Письмі, однак Господь запевняє, що Святий Дух допоможе нам зрозуміти все необхідне для нашого слідування за Ісусом. Він попровадить нас до важливих істин.