У соціальній мережі “Твіттер” створили платформу, де люди зі всього світу висловлюють свої погляди у форматі коротких звукових фрагментів. Однак останнім часом люди почали використовувати “Твіттер” як засіб засудження інших через власну незгоду з їхніми поглядами та способами життя. Зайдіть на платформу будь-якого дня, і ви побачите “в тренді” ім’я хоча б однієї людини. Натиснувши на це ім’я, ви побачите, як мільйони людей дискутують стосовно якихось спірних питань.

Ми навчилися публічно критикувати все: від вірувань людей до одягу, який вони носять. Втім таке критичне та нелюбляче ставлення не узгоджується з тим, ким нас, віруючих в Ісуса, закликав бути Бог. Так, інколи ми змушені вирішувати спірні питання, однак Біблія нагадує, що віруючим треба завжди виявляти “щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння” (Кол. 3:12). Замість того, щоб критикувати інших, навіть своїх ворогів, Бог закликає нас “терпіти один одного, і прощати… коли б мав хто на кого оскарження” (в. 13).

Це ставлення треба виявляти не лише до тих, з чиїми віруваннями та способом життя ми погоджуємося. Навіть якщо це складно, виявляймо благодать та любов до кожного, кого нам посилає Христос, пам’ятаючи, що ми викуплені Його кров’ю.