Пандемія коронавірусу ускладнила систему доступу до банківської комірки. Тепер, щоб узяти щось зі своєї комірки, я маю призначити зустріч, сповістити про час свого прибуття, аби мене впустили до банку, показати свій паспорт та підпис, а потім чекати, коли призначений банкір проведе мене до сховища. Вже у сховищі за мною знову зачиняються важкі двері, допоки я не візьму в металевому сейфі те, що мені потрібно. Якби я не виконувала всі ці інструкції, то не отримала б доступ до комірки.

У Старому Завіті Бог надав особливі правила для входження у Святе Святих (Вих. 26:33). Лише первосвященик один раз на рік міг входити за спеціальну завісу до Святого Святих (Євр. 9:7). Перед тим, як туди ввійти, Аарон та інші первосвященики, які були вже після нього, повинні були спочатку принести цілопалення, омитися і зодягнутися у священний одяг (Лев. 16:3-4). Бог надав ці настанови не з метою збереження здоров’я чи безпеки. Вони вказували ізраїльтянам на Божу святість і на потребу в прощенні.

У мить смерті Ісуса Христа ця особлива завіса роздерлась навпіл (Мт. 27:51), символічно показавши, що всі, хто повірять у Його жертву заради прощення гріхів, можуть увійти в Божу присутність. Розідрана завіса в храмі є підставою для нескінченної радості, бо Господь Ісус дав нам можливість завжди наближатися до Бога!