Працівник німецького банку здійснював операцію з переказу коштів у розмірі 62 євро з банківського рахунку клієнта і випадково задрімав прямо за комп’ютером. У мить, коли він засинав, його палець тиснув клавішу “2”, що призвело до переказу 222 мільйонів євро на рахунок клієнта. Наслідком цієї помилки стало також звільнення іншого банківського працівника, який підтвердив переказ. Хоча помилку виявили і виправили, вона ледь не стала жахіттям для банку.

Господь Ісус попередив Своїх учнів: якщо вони не будуть пильними, то також можуть зробити величезну помилку. Він узяв їх із Собою до Гетсиманського саду, аби провести час у молитві. Під час молитви Ісуса охопила така скорбота і такий смуток, яких Він ніколи не відчував за Своє земне життя. Він попросив Петра, Якова та Івана помолитися та “попильнувати” разом із Ним (Мт. 26:38), але вони заснули (вв. 40-41). Їхня неспроможність пильнувати і молитися залишила їх беззахисними перед справжньою спокусою зректися Ісуса. У годину найбільшої потреби Христа учням бракувало духовної пильності.

Дослухаймося до заклику Господа Ісуса залишатися духовно пильними, проводячи більше часу з Ним у молитві. Якщо ми це робимо, Він допоможе нам подолати будь-які спокуси та уникнути величезної помилки – відмови від Ісуса.