“Тримай руки за спиною. Все буде добре”. Таку люблячу пораду давав чоловік Джени кожного разу, коли вона мала виступати перед аудиторією. Якщо Джена відчувала, що своєю промовою вона намагається справити враження на людей або взяти все під свій контроль, то приймала цю позу, і це допомагало їй слухати інших. Це нагадувало їй про необхідність любити інших і бути смиренною та відкритою до Святого Духа.

Уявлення Джени про смирення корениться в словах царя Давида, який говорить, що все даровано Богом. Давид сказав Господу: “Ти Бог мій, – добро моє тільки в Тобі!” (Пс. 15:2). Він навчився довіряти Господу і шукати Його керівництва: “Навіть ночами навчають мене мої нирки” (в. 7). Давид знав, що поруч із Богом він не буде захитаний (в. 8). Він покладався на могутнього Господа, Який його любив.

Звертаючись до Бога кожного дня із проханням допомогти, коли нас охоплює розчарування, або із проханням дати нам потрібні слова, коли ми не знаємо, що сказати, ми побачимо Його працю у своєму житті. Ми, як каже Джена, будемо “співпрацювати з Богом”. І якщо ми зробимо щось добре, то це лише завдяки Божій допомозі.

Дивлячись на інших з любов’ю і тримаючи руки за спиною, зі смиренням пам’ятаймо: усе, що ми маємо, даровано нам Богом.