Думаючи про відомих місіонерів, навряд чи ви згадаєте ім’я Джорджа Лейла (1750–1820). Народившись у рабстві, Лейл повірив у Христа в штаті Джорджія і здобув свободу ще до початку Американської революції. Він приніс послання про Ісуса Христа до Ямайки, допомагаючи рабам на тамтешніх плантаціях, а також став пастором-засновником двох афро-американських церков у Саванні, штат Джорджія, одна з яких вважається “материнською церквою темношкірих баптистів”.

Хоча дехто і може забути про дивовижне життя і служіння Лейла, Бог ніколи не забуде його духовну працю. І про ваше служіння для Нього також. Послання до євреїв підбадьорює нас: “Та не є Бог несправедливий, щоб забути діло ваше та працю любови, яку показали в Ім’я Його ви, що святим послужили та служите” (Євр. 6:10). Не варто недооцінювати Божу вірність, бо Він знає і пам’ятає все, що зроблено в Його Ім’я. Отже, Послання до євреїв спонукає наслідувати “тих, хто обітниці вспадковує вірою та терпеливістю” (в. 12).

Якщо ми непомітно служимо у своїй церкві або громаді, легко відчути, що наш труд недооцінений. Однак не опускайте руки. Незалежно від того, визнали вашу працю оточуючі чи ні, Бог – вірний. Він ніколи нас не забуде.