У маленькій фермерській громаді новини розлітаються швидко. Через декілька років після того, як банк продав ферму, якою родина Девіда володіла не один десяток років, він дізнався, що ця ферма знову буде виставлена на продаж. Узявши свої невеликі заощадження, Девід прибув на аукціон та приєднався до натовпу близько двох сотень місцевих фермерів. Чи вистачить Девіду його скромних ресурсів? Він запропонував свою ціну і, затамувавши подих, чекав, поки аукціоніст закликав підняти ставки. Однак усі мовчали, допоки не почули удар молотка. Місцеві фермери поставили потреби Девіда і його родини вище за власне фінансове збагачення.

Історія про жертовний прояв доброти з боку фермерів відображає спосіб життя, до якого апостол Павло заохочує християн. Він закликає не наслідувати приклад “віку цього” (Рим. 12:2), коли люди ставлять власні бажання вище за потреби інших. Натомість, ми можемо вірити, що Бог потурбується про наші потреби, тоді як ми служимо іншим. З відновою нашого розуму, над якою працює Святий Дух, ми здатні виявляти любов і благі наміри. Сприйняття інших вищими за себе допомагає нам уникати зарозумілості. Бог нагадує, що ми є частиною чогось великого – церкви (вв. 3-4).

Святий Дух допомагає віруючим розуміти і виконувати Святе Письмо. Він допомагає жертовно давати і любити, аби ми процвітали, як єдине ціле.