Амос був владним екстравертом, а Денні – невпевненим в собі одинаком. Якимось чином ці дві ексцентричні особистості стали найкращими друзями. Так тривало цілих десять років. Одного дня їхня спільна праця могла б отримати Нобелівську премію. Однак Денні втомився від егоцентризму Амоса і сказав, що вони більше не друзі.

Через три дні Амос зателефонував Денні і розповів жахливі новини. Лікарі діагностували в нього рак і сказали, що йому залишилося жити всього шість місяців. Денні був приголомшений почутим. “Що б ти не думав, ми друзі”, – сказав він.

Апостол Павло був наполегливим мрійником, а Варнава – м’якосердим утішителем. Святий Дух об’єднав їх і послав у місіонерську подорож (Дії 13:2-3). Вони проповідували і засновували церкви, допоки між ними не виникла незгода стосовно Марка, бо той їх одного разу покинув. Варнава хотів дати Марку другий шанс, але Павло не погодився. Отже, вони розділилися (Дії 15:36-41).

Зрештою, Павло прийняв Марка. Три послання апостола Павла завершуються привітаннями від Марка або вдячністю за нього (Кол. 4:10; 2 Тим. 4:11; Филим. 1:24). Ми не знаємо, що сталося з Варнавою. Чи почав він знову співпрацювати з Павлом? Сподіваюсь, що так.

Якими б не були ваші обставини, спробуйте налагодити порушені стосунки з людьми. Настав час показати і сказати їм, як сильно ви їх любите.