На богослужінні в церкві люди різного віку прославляли Творця піснями. Обличчя багатьох випромінювали радість та мир. Але одній втомленій багатодітній мамі було не до співу. Тримаючи пісенник перед п’ятирічною донькою, вона намагалася заспокоїти немовля, що зайшлося від плачу, і втримати дворічного синочка, якому не сиділося на місці. Тоді чоловік похилого віку, що стояв позаду, запропонував походити з хлопчиком. Молода дівчина, яка була поруч, сказала, що потримає пісенника. І ось, через дві хвилини мама заспокоїла молодшу дитину і зі щасливим виразом на обличчі стала поклонятися Богові.

Господь хоче, аби Йому поклонявся весь Його народ: чоловіки і жінки, старі і молоді, зрілі віруючі і новонавернені. Благословивши ізраїльські племена перед їхнім входом в Обіцяний Край, Мойсей закликав “чоловіків, і жінок, і дітей, і приходька” збиратися разом, “щоб вони чули… навчалися, і боялися Господа… і додержували виконувати” Божі заповіді (Повт. 31:12). Якщо Божий народ разом збирається на поклоніння, це прославляє Бога.

Того ранку в церкві і мати, і чоловік похилого віку, і молода дівчина відчули прояв Божої любові через давання і прийняття. Можливо, наступного разу, коли будете в церкві, ви також зможете виявити Божу любов, запропонувавши комусь свою допомогу, або ж, навпаки, самим прийняти прояв благодаті.