Під час пандемії COVID-19 багато дідусів та бабусь, не маючи можливості побачити онуків особисто через ризик інфікування, почали освоювати нові засоби зв’язку. Нещодавнє дослідження показало, що багато дідусів та бабусь навчилися писати повідомлення та користуватися соцмережами, аби підтримувати дорогоцінний зв’язок з онуками. Деякі навіть поклонялися Богу за допомогою відеозв’язку.

Одним із найбільш дієвих способів батьківського впливу на дітей є передача їм біблійних істин. У 4-му розділі книги Повторення Закону Мойсей закликав Божий народ не забувати того, що він знав про Бога, аби ці знання “не повиходили з [його] серця” (в. 9). Далі Мойсей сказав, що передача цих істин дітям та онукам навчить їх “боятися” Бога (в. 10) і праведно жити на землі, яку Він їм дав.

Нам треба радіти стосункам з родиною та друзями. І за Божим задумом ми маємо передавати Його мудрість наступним поколінням, виховуючи їх “в праведності” і готуючи “до всякого доброго діла” (2 Тим. 3:16-17). Якщо ми розповідаємо наступному поколінню (через текстові повідомлення, телефонні дзвінки, відеозв’язок або особисті розмови) про Божу істину і про Його працю в нашому житті, ми допомагаємо іншим побачити Божу працю в їхньому житті.