У 1889 році в Сполучених Штатах розпочалося втілення найбільш амбітного будівельного проєкту приватного будинку. Для будівництва цієї споруди щодня виготовлялося приблизно 32000 цеглин. Будівництво тривало шість років, допоки не був завершений “літній будинок” Джорджа Вандербільта ІІ – маєток “Білтмор” у місті Ешвілл, штат Північна Кароліна. Він донині лишається найбільшою приватною резиденцією в Америці з 250 кімнатами (в тому числі 35 спалень та 43 ванні кімнати) та вражаючими 16226 квадратними метрами загальної площі.

При всій своїй амбітності цей проєкт – ніщо в порівнянні з “будівельними” планами Ісуса, про які Він сказав Своїм учням у 16-му розділі Євангелія від Матвія. Після ствердних слів Петра про те, що Ісус є “Христос, Син Бога Живого” (в. 16), Господь сказав: “І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, – і сили адові не переможуть її” (в. 18). І хоча теологи дискутують стосовно поняття “скелі”, наміри Ісуса не викликають жодних суперечок. Він побудує Свою Церкву (Мт. 28:19-20), яка охопить людей з усіх народів та етнічних груп (Об. 5:9).

Ціна цього “будівельного проєкту”? Кров Ісуса, яка пролита на хресті (Дії 20:28). Будучи членами Його “будівлі” (Еф. 2:21), придбаними за таку високу ціну, прославімо Його люблячу жертву і приєднаймось до Його великої місії.