Раніше я боялась понеділків. Іноді, зійшовши з поїзда, на якому я їздила на попередню роботу, я деякий час сиділа на станції, намагаючись трохи затриматись, хоча б на декілька хвилин. Моє серце калатало, хвилюючись через поставлені терміни для виконання роботи і через перепади настрою начальника.

Для декого з нас особливо складно розпочинати новий робочий тиждень. На роботі ми можемо почуватися приголомшеними чи недооціненими. Про роботу писав і цар Соломон: “Та й що має людина зо всього свого труда та із клопоту серця свого, що під сонцем працює вона? Бо всі дні її – муки, а смуток – робота її” (Екл. 2:22-23).

Хоча мудрий цар і не надав нам універсальне рішення, як зробити роботу менш стресовою та більш прибутковою, проте він запропонував нам змінити погляд. Якою б важкою не була наша робота, він закликає нас із Божою допомогою “бачити добре із труду свого” (в. 24). Наприклад, Святий Дух через нашу працю допомагає нам виявляти характер Христа. Або ж ми почули, як хтось через наше служіння отримав благословіння. Або ж ми пам’ятаємо, як Бог дав нам мудрість у вирішенні складної ситуації. Навіть якщо наша робота важка, наш вірний Бог поряд із нами. Його присутність і сила може освітити навіть похмурі дні. І з Божою допомогою ми можемо бути вдячні за понеділок.