“Ти будеш у моїх думках та молитвах”. Якщо ви чули ці слова, у вас, імовірно, виникало питання в щирості цієї людини. Однак ви б ніколи не сумнівались, якби ці слова вам сказала Една Девіс. У маленькому містечку кожен знав про жовтий блокнот “міс Едни”, у якому кожний рядок на кожній сторінці був заповнений різними іменами. Щоранку похилого віку жінка вголос молилась Богу за всіх, хто записаний у її блокноті. Не кожний в її переліку отримував такі відповіді на молитви, які б хотів отримати, втім дехто з цих людей свідчив на її похороні, як відчував у своєму житті Божу дію, і приписував це щирим молитвам міс Едни.

Під час ув’язнення Петра Бог показав, якою може бути сила молитви. Після того, як апостола схопили воїни Ірода і кинули до в’язниці (Дії 12:4), майбутнє Петра здавалося похмурим. Однак “Церква ревно молилася Богові за нього” (в. 5). Апостол Петро був у думках та молитвах віруючих. І Бог вчинив справжнє диво! Ангел з’явився Петру у в’язниці, звільнив його від кайданів та безпечно провів через ворота в’язниці (вв. 7-10).

Так, люди можуть казати про перебування когось у “їхніх думках та молитвах”, однак не мати це на увазі в буквальному значенні. Втім наш Отець знає наші думки, слухає наші молитви і діє заради нас згідно зі Своєю досконалою волею.