Мій друг Руел відвідав зустріч випускників школи, яка проходила в будинку одного з його однокласників. Особняк на побережжі біля бухти Маніли міг вмістити до двохсот людей, і Руел відчув себе незначущим.

“Я багато років служив пастором у віддалених сільських церквах, – сказав мені Руел, – і мене сповнила заздрість через матеріальне благополуччя мого однокласника. Я почав думати, наскільки б іншим було моє життя, якби я став бізнесменом, до того ж маючи відповідну ступінь”.

“Втім згодом я нагадав собі, що заздрити насправді немає чому, – з посмішкою продовжив він. – Я присвятив своє життя служінню Богу, і наслідки цього будуть вічними”. Я завжди пам’ятатиму його спокійний погляд, коли він казав ці слова.

Руел черпав свій спокій із притч Ісуса в Євангелії від Матвія 13:44-46. Він знав, що найбільшим скарбом є Боже Царство. Життя для Царства може мати різні форми. Для декого воно може означати повноцінне служіння, для інших – благочестиве життя у світському контексті. Незалежно від того, як Бог вирішує нас використати, ми можемо довіряти Йому і покладатися на Його провід, усвідомлюючи цінність нетлінного скарбу, який ми отримали. Ніщо в цьому світі не може зрівнятися з тим, що ми отримали в слідуванні за Богом (1 Петр. 1:4-5).

Наше життя в Божих руках може принести вічний плід.