Бренда йшла до виходу з торгового центру, як раптом її увагу привернув рожевий колір, що виднівся за склом вітрини. Вона підійшла ближче і зупинилась, із захопленням дивлячись на “бавовняне пальто карамельного кольору”. О, Холлі б воно сподобалось! У її подруги, матері-одиначки, були фінансові труднощі. Бренда знала, що Холлі потребувала тепле пальто, однак ніколи б не дозволила собі заплатити такі гроші за цю покупку. Трохи подумавши, Бренда усміхнулась, дістала свій гаманець і замовила доставку пальто до дому Холлі. До цього дарунка вона додала анонімну листівку: “Тебе сильно люблять!” Бренда буквально підстрибувала від радості, повертаючись до своєї машини.

Пожертва за Божою спонукою викликає радість. Апостол Павло, закликаючи коринтян виявляти щедрість, казав: “Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, – не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає” (2 Кор. 9:7). Він також зауважив: “Хто сіє щедро, – той щедро й жатиме” (в. 6).

Іноді ми кладемо гроші до тарілки для пожертв. Часом ми робимо онлайн пожертви на певне служіння. А іноді Бог спонукає нас виявляти Його любов через турботу про потреби друзів. Ми даруємо пакет з продуктами, оплачуємо заправку автомобіля… або ж купуємо в подарунок рожеве пальто.