Восени 1996 року через часті проблеми в усіх сферах мого життя, я став відвідувати екстрасенса, напевно, з відчаю. Здавалося, він допомагав мені в усьому: був наставником у бізнесі, “дбав” про моє здоров’я, контролював моє сімейне життя і багато чого іншого.

Я став залежним від екстрасенса. Я не міг обійтися без його поради в жодному питанні. Одного разу, коли господар, на якого я працював, був незадоволений результатом моєї праці, я знову звернувся за допомогою до “рятівника”. Він запевнив мене, що все буде добре. Однак господар звільнив мене і вимагав кругленьку суму (борг попереднього директора). Мій “друг” нічого не зміг зробити, тільки розвів руками. І тоді я задумався про наші відносини. Про Бога він ні разу не говорив, хоча мав Біблію. Я побачив, що за ним криється могутня сила і хитрість сатани, і зрозумів свій гріх. Я віддалився від нього назавжди.

У сучасному перекладі текст Йова 41:1 звучить так: “Якщо ти думаєш, що переможеш Левіафана, забудь, Йов, – немає ніякої надії”. На людину немає надії. Надія тільки на Бога.

Що зробив Бог після гріхопадіння людини? “І покликав Господь Бог Адама і сказав йому: де ти?” (Буття 3:9). Людина гинула, але Бог ішов шукати її, щоб вивести з гріха. У цьому Його благодать – незаслужена милість. Так трапилося і зі мною. Через два тижні, після того як я відмовився від послуг екстрасенса, Бог прийшов мені на допомогу. 27 вересня 1997 року я через цікавість відвідав зібрання віруючих і в той же день покаявся. Покаяння – це зміна способу мислення. Розум – це поле битви. В першу чергу потрібно свої думки розгорнути на 180 градусів і почати рух в сторону Бога.

Від екстрасенса я пішов безробітним із загальним боргом в 19 тисяч доларів США та з поганим здоров’ям. Я тоді ще не знав про всемогутність Бога і почав сам за допомогою людей вирішувати свої проблеми. Позичив гроші й віддав їх під відсотки. Грошей я не тільки не заробив, але навіть не було чим віддати борг. Довелося продати свій автомобіль, щоб повернути позику.

Мої невдачі тривали. За борги від мене вимагали квартиру. Я запитував Бога, чому в мене труднощі й таке тяжке життя? Відповідь я знайшов у книзі пророка Єремії 3:5. Особливу увагу я звернув на слова: “…але грішиш завжди, де тільки можеш”.

Коли моя віра в Бога стала непохитною, випробування закінчилися; проблеми почали вирішуватися. Бог дав мені іншу роботу, де зарплата виплачується регулярно. Основний борг у 19 тисяч доларів США був погашений без моєї участі. З мого боку я зробив тільки наступне: пробачив незначний борг колишньому керівнику, а Господь мені простив мій великий борг. Я маю успіх на новій роботі. Здоров’я відновилось.

Коли в мене виникають проблеми, я роблю так, як написано в Псалмі 37:5-8: “Своє життя ти Господу довір! У Нього вір, і Він усе як належить зробить. Він змусить твою праведність і справедливість сіяти, неначе сонце у полудень. Терпляче жди діянь Господніх. Не злися, коли зловмисники плетуть підступні плани, ще й успішні. І не засмучуйся, не гнівайся, не піддавайся люті, щоб лиха не накоїть”.

Після приходу до Бога у мене з’явилася жага до духовних знань. Я почав читати Біблію, християнські книги і довідники. Мені хотілося дізнатися, хто такі православні, католики, п’ятидесятники, баптисти, адвентисти, свідки Єгови, і в чому відмінність їхньої віри. Прочитавши Біблію, я зрозумів, що це путівник по життю – інструкція для людини.

Наприклад, якщо я купив пральну машину, то першим ділом вивчаю інструкцію з користування. Необхідно знати об’єм завантаження, температуру води, режими роботи і багато іншого. Так само має відбуватися і з людиною. Я вважаю, що кожна людина повинна прочитати Біблію і знати, що її чекає, якщо вона буде ходити по Божій волі, а також, що її чекає, якщо вона буде протистояти Богу і ходити проти Його волі, ігноруючи Його постанови, закони, заповіді й заповіти. А противник Бога – це сатана. Це ім’я, яким названо найголовнішого ворога Бога та людини. Він перешкоджає дії Слова Божого (1 Сол. 2:18), викрадає слово Бога, посіяне в серцях людей (Мар. 4:15), вкладає в серця злі плани і наміри (Дії 5:3), спокушає людей під виглядом ангела світла (2 Кор. 11:14), вселяється всередину їх (Лук. 22:3) і мучить їх хворобами.

Важливо пам’ятати, що сатана – це переможений ворог. Його викрито, і він не може зачепити жодного християнина без дозволу Бога і Його контролю, та й то, тільки коли Господь допускає покарання людини для її ж блага.

“Немає Бога іншого, крім Мене, справедливого Бога, Спасителя. Я – єдиний Бог! Поверніться до Мене і будете врятовані, всі народи в усіх кінцях землі. Тому що Я – Бог, і немає іншого Бога” (Ісаї 45:21-22).

Бойченко Віталій, Україна

234Це підбадьорило мене

НОВІ ІСТОРІЇ: