Вирішивши по оголошенню однієї невідомої фірми придбати на виплат автомобіль, ми регулярно щомісяця виплачували наперед певну суму грошей. Підійшов час, коли фірма мала прислати повідомлення про дату отримання нами автомобіля. Однак моя дружина отримує повідомлення про те, щоб ми терміново оплатили додаткову суму… Дружина не відразу зважилася мені про це розповісти. Прийшовши ввечері з роботи, нічого не знаючи і не підозрюючи, за пропозицією дружини сідаю за “стіл переговорів”, де вона повідомляє мені цю жахливу новину. А де ж взяти стільки грошей, якщо ми і так платили весь час наперед. У нас обох – нервовий стрес.

Моя дружина йде в іншу кімнату, закриває двері, стає на коліна і молиться, звертаючись за допомогою до Бога. Після тривалої молитви-благання до неї прийшло полегшення, заспокоєння… І раптом у дружини виникає думка: звернутися до мого знайомого підприємця, але з яким я вже кілька років не спілкувався; зв’язку між нами не було. Але дружина продовжувала наполегливо твердити мені, що треба все одно до нього звернутися, тому що іншого варіанта у нас просто немає. Але як я міг звернутися, якщо ми практично втратили один одного? Кінець кінцем я погодився з нею.

Щиро дякую моєму знайомому, що він прийняв мене дружелюбно, незважаючи на втрачений зв’язок, і своєчасно сплатив за нас необхідну додаткову суму грошей. Відразу ж, на наступний день, після цієї неочікуваної термінової оплати моїй дружині подзвонили з фірми, підтвердивши оплату, і сказали, що незабаром наш автомобіль буде доставлено.

Але ось радості після всіх цих перипетій, в тому числі після такого явного обману з боку фірми, у нас не було. Тому ми написали письмову відмову, викривши фірму в обмані, пов’язаному з вимогою невідомої до цього додаткової оплати за всякі надумані послуги.  Звичайно ж, фірма була категорично проти такої відмови, але, слава Богу, ми відстояли. Фірма повернула нам всю суму сплачених грошей!

Ми змогли розрахуватися з солідним боргом перед моїм знайомим, який несподівано пішов нам назустріч. До речі, після цього у нас із ним відновилися дуже хороші, дружні відносини, які й досі тривають.

У підсумку впевнено можу сказати, що “Зло” (від фірми) перейшло в “Добро” (від мого знайомого). Ну як тут не згадати слова зі Святого Письма, що треба стукати і нам обов’язково відчинять. Бо Христос Спаситель завжди і всюди з нами; Він готовий прийти нам на допомогу! Слава Йому!

 

Григор’єв Владислав і Людмила, м. Херсон

 

288Це підбадьорило мене

НОВІ ІСТОРІЇ: